Bio-Pure alcohol

Met de keuze voor Bio-Pure alcohol, kiest HIT-liners voor efficiënte groene energie.

De verbranding van Enr-g bio-pure alcohol is schoon, waardoor u zorgeloos kan genieten van de mooie dansende vlammen in uw interieur. 

Het is de schoonste, meest efficiënte vloeibare ethanolbrandstof op de markt en produceert steeds weer de beste vlam die telkens weer fascinerend is, zonder dat u last heeft van vuurspetters of geur. Het bereiken van een mooie, levendige vlam is gemakkelijk wanneer u de juiste brandstof gebruikt!

En omdat er geen rookkanaal of schoorsteen nodig is, kunt u nu gemakkelijker dan ooit van een open vuur genieten. 

Deze Bio-ethanol is een hernieuwbare vloeibare brandstof die wordt geproduceerd uit bijproducten van de landbouw die schoon brandt – geen rook, geen vonken, geen gedoe. De verbranding van bio-ethanol resulteert in een schone uitstoot: warmte, stoom en kooldioxide.

De verbranding van Enr-g bio-ethanol is schoon, waardoor er geen roetafzetting, as of schadelijke emissies zijn – geen luchtafvoer nodig, wat betekent dat alle geproduceerde warmte in uw kamer blijft.

Tevens is deze bio-pure alcohol getest op veelheid aan formules om ervoor te zorgen dat deze de langste brandtijd biedt.

Hoe wordt deze bio-ethanol gemaakt? 

Het gaat om een hernieuwbare energiebron die wordt gemaakt door de suiker- en zetmeelcomponenten van plantaardige bijproducten te fermenteren – voornamelijk suikerriet en gewassen zoals graan, met behulp van gist. Het is ook gemaakt van maïs, aardappelen, melk, rijst, rode biet en recent druiven, bananen en dadels, afhankelijk van de landbouwsterkte van de landen. 

Waarom is het duurzaam? 

Tijdens de verbranding zijn de emissies van bio-ethanol warmte, stoom en een kleine hoeveelheid koolstofdioxide. Koolstofdioxide wordt geabsorbeerd door planten, het wordt vervolgens verwerkt via fotosynthese om de plant te laten groeien. Deze oneindige cyclus van creatie en verbranding van energie maakt bio-ethanol tot een koolstofneutrale brandstofbron.